KP MD 16.kolo: Mnichovohradišťský SK - TJ Kunice

Mnichovohradišťský SK - TJ Kunice 1:6 (0:3)

Ve středu 8.května jsme dohrávali odložené utkání 16.kola. Do Mnichova Hradiště jsme odjížděli s přiměřeným respektem, neboť si velmi dobře uvědomujeme vysokou kvalitu soupeře, se který máme z posledních dvou let nejenže horší vzájemnou bilanci, ale v tabulce nás dělilo propastných 18 bodů.

Navíc soupeř proti nám většinou nastupoval s hráči ročníkově mladšími a tento trend dodržel i letos, kdy se v základní sestavě objevili hned čtyři hráči roč.98 a naopak na lavičce náhradníků zůstal stejný počet hráčů roč.96, z nichž ale někteří již více či méně zasáhli do utkání staršího dorostu.  

Nám se vydařil vstup do utkání, byli jsme aktivní a všichni tři naši útočníci dokázali být nebezpeční pro branku soupeře. Hned ve 2.min se prosadil po levé straně Najman, obhodil si brankáře, ale od střely do prázdné branky ho zastavil až nedovolený zákrok domácího gólmana. Nařízenou penaltu ovšem již podruhé za sebou neproměnil Mlčák. I v dalších minutách jsme byli aktivnější a v 17.min poslal ideální kolmici za obranu Židlík, Najman místo střely přihrál před prázdnou branku Zadražilovi, který pohodlně otevřel skóre utkání 0:1. Ve 26.min se ke střele dostal Klíma a krásnou trefou do levého horního rohu zvýšil na 0:2. Šance ze 30.min zůstala nevyužita, ale o pět minut později si oba aktéři role vyměnili, a po Klímově asistenci přidal třetí gól Najman, čímž uzavřel poločasový výsledek na 0:3.

Dalo se tušit, že domácí do druhé půle hromadně vystřídají a pokusí se zápas otočit ve svůj prospěch. Vzhledem k tomu, že jsme na tuto variantu byli připraveni, tak se nám podařilo utkání zvládnout a to především po taktické stránce, kdy jsme jejich nebezpečné útočníky vůbec nepustili do hry. Naopak v 52.min po dlouhém výkopu našeho gólmana se z první trefil Zadražil a zvýšil na 0:4 a o minutu později pojistil naše vedení Mlčák, který se z blízka prosadil  po rohovém kopu Židlíka 0:5. V 57.min sice domácí z penalty snížili na 1:5, ale konečné slovo si vzal Najman, který zachytil nepovedenou střelu Zadražila a upravil na konečných 1:6.

 

Luděk Rublič, trenér TJ Kunice: „utkání jsme zvládli velmi dobře a to především po taktické stránce. V prvním poločase jsme korunovali naší herní převahu třemi góly a důležitý moment byl cca v desáté minutě druhého poločasu, kdy domácí neproměnili svojí velkou šanci a naopak o chvíli později jsme odpověděli dvěma slepenými góly na 0:5. Jedinou kaňkou na vydařeném utkání byla frustrace některých domácích hráčů, kteří těžko nesli průběh zápasu a po jednom nesmyslném a hlavně zcela zbytečném faulu na polovině hřiště sezóna zřejmě předčasně skončila pro našeho obránce Koptu, který po tomto zákroku  dostal na tři týdny sádru. Všem hráčům děkuji za předvedený výkon“

 

Sestava: Heřmánek J. - Kopta F. (74‘ Korityák J.), Rezek M., Smužanica V., Voldřich F. - Maršoun L. (41‘ Boháč J.), Židlík V., Mlčák Z. - Klíma P., Zadražil A., Najman J.

 

Góly: 17‘ a 52‘ Zadražil A., 26‘ Klíma P., 35‘ a 71‘ Najman J., 53‘ Mlčák Z.

Asistence: 2x Židlík V., Najman J., Klíma P., Heřmánek J., Zadražil A.

ŽK: 60‘ Voldřich F.

Rozhodčí: Bez M., Kočárek J., Janda P.

 

Foto ze zápasu

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem