KP SD 15.kolo: SK Kročehlavy – TJ Kunice

foto ze zápasu SK Kročehlavy - TJ KuniceSK Kročehlavy – TJ Kunice 3:4 (1:1)

Nemám ve zvyku hodnotit utkání staršího dorostu, ale tentokrát si komentář neodpustím. V posledním utkání podzimní části se utkaly týmy ze spodní části tabulky. Předposlední Kročehlavy hostily v 15.kole dvanácté Kunice. Bylo zřejmé, že pokud si domácí chtějí zachovat reálnou šanci na udržení se v krajském přeboru, tak potřebují v tomto zápase naplno bodovat.

Toho si byl zcela jistě vědom i hl.rozhodčí Martin Hlavnička, který si zahrál v tomto galapředstavení hlavní roli.

Velice rychle začal rozdávat žluté karty, pochopitelně výhradně na straně hostujícího týmu a bylo jen otázkou času, kdy pošle prvního kunického hráče předčasně do sprch. Ve 40.min se mu to povedlo, šestá žlutá karta a současně druhá pro našeho krajního obránce a Buček vidí první červenou. Důvodem bylo mávnutí ruky, čímž hráč údajně vyjádřil nesouhlas s verdiktem rozhodčího (viz citace ze zápisu o utkání). Naopak v 18.min se na levé straně uvolnil Adam Tůma, navedl míč do vápna, kde si obhodil obránce, který ho ale nakopnul takovým způsobem, že nejen že pro Tůmu utkání skončilo, tak ale toto bolestivé zranění bude cítit ještě několik týdnů, ovšem pan Hlavnička evidentně nechtěl poškodit domácí tým nařízenou penaltou, tak raději nezapískal vůbec. Netrvalo dlouho a penalta se skutečně pískala, bohužel na druhé straně. Domácí hráč se po lehoučkém kontaktu tělo na tělo skácel k zemi, což byl jasný impuls pro hlavního arbitra a bylo to 1:0.  V závěru poločasu se na pravé straně prosadil Najman, přihrál parádní balón před branku a Rublič vyrovnal na 1:1.

V úvodu druhého poločasu se nám podařilo odskočit do dvoubrankového vedení. Nejprve se v 63.min trefil Chalupník a o čtyři minuty později zvýšil po asistenci Vojty Židlíka Najman na 1:3. Domácí tým, který si nebyl schopen vytvořit žádnou gólovou šanci pomalu rezignoval, ale utkání ještě nevzdal pan rozhodčí, který si v rozmezí 70. a 77.min doslova vymyslel další dvě penalty a současně za protesty vyloučil dalšího našeho hráče (třetí penaltě sice skutečně předcházel faul, ale rozhodně k němu nedošlo v pokutovém území). Domácím tak spadlo do klína vyrovnání na 3:3. Rozhodující gól padl v 87.min, když opět Najman připravil tutovku pro Rubliče a ten rozhodl o našem vítězství 3:4. Víc už nedokázal ani pan Hlavnička, který zápas v 95.min ukončil.

 

Nakonec by se ale dalo říci, že spravedlnosti bylo učiněno za dost. Domácí, pokud budou alespoň trošku soudní, tak musí uznat, že v tomto utkání vyhrál lepší a že dnes po sportovní stránce na body neměli. Naopak nás toto vítězství může velmi těšit, neboť kluci svedli naprosto nerovný boj, ale se šťastným koncem. Ovšem asi největší zklamání musí cítit sám pan hl.rozhodčí Martin Hlavnička, který předváděl místy až trapné divadlo, ve kterém se musel před všemi přítomnými neskutečně morálně ponížit, ale ani jeho usilovný výkon na body nestačil.

 

Sestava: Hradecký T. – Tůma A. (19‘ Najman J.), Drábek J. (75‘ Chlubna P.), Podrápský A., Buček R. – Mlčák Z. (46‘ Boháč J.), Tůma F., Židlík V. – Rublič L., Chalupník M., Richtr L.

 

Góly:37’ a 87‘ Rublič L., 63‘ Chalupník M., 67‘ Najman J.

Asistence: 2x Židlík V., 2x Najman J.

ŽK: Tůma F., Drábek J.,  2xBuček R., Židlík V., Chalupník M.

ČK: Buček R., Hradecký T.

Rozhodčí: Hlavnička M. – Sander V., Hudera R.

 

Foto ze zápasu

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem