KP MD 30.kolo: TJ Kunice - Sparta Kutná Hora

TJ Kunice - Sparta Kutná Hora 12:2 (5:2)

V posledním mistrovském utkání letošní sezóny jsme přivítali v domácím prostředí soupeře z Kutné Hory. Hosté se v tabulce nachází o dvě příčky pod námi, ale stejně jako náš tým i Kutná Hora dosahuje v jarní části daleko lepších výsledků, než tomu bylo na podzim. Přesto nám se podařilo odehrát jedno z nejlepších utkání a zvítězili jsme vysoko 12:2. 

V prvním poločase to ale rozhodně nevypadalo na jednoznačnou záležitost. My jsme hráli dobře, vytvářeli jsme si gólové příležitosti, ale i soupeř dokázal několikrát nebezpečně ohrozit naší branku. V 5.min centroval pravý obránce Urban a Zadražil otevřel skóre 1:0. O minutu později se na pravé straně prosadil Najman a jeho střílený centr před branku našel kopačku Rubliče a ten přízemní střelou z první zvýšil na 2:0. V 8.min hosté po našem zaváhání snížili na 2:1, ale ve 14.min vrátil Zadražil našemu týmu opět dvoubrankové vedení, když si naběhl na přesný centr Rubliče. Deset minut potřebovali hosté k tomu, aby opět zdramatizovali průběh utkání a snížili na 3:2. Ve 29.min po spolupráci s Boháčem přidal čtvrtý gól Najman a stejný hráč byl na konci celé akce i ve 34.minutě, která skončila gólem na 5:2

Ve druhém poločase už byla naše herní převaha výrazná a postupně jsme přidali dalších sedm gólů. Ve 44.min pálil Zadražil do tyče, ale Najman dorazil míč do odkryté branky 6:2, ve 46.min zkompletoval po přihrávce Mlčáka svůj hattrick Tonda Zadražil 7:2 a 57.minuta byla ve znamení spolupráce Rublič - Najman, kdy druhý jmenovaný upravil na 8:2.  Devátý gól přidal Boháč, když tečoval nepovedenou střelu Najmana 9:2. Desátá gólová radost patřila Židlíkovi a o závěrečné dva góly se postarali střídající hráči, nejprve pálil Voldřich do pravého horního rohu a o chvilku později se presentoval stejně povedenou ránou Lukáš Maršoun, který naopak umístil svůj projektil do levého horního rohu. Konečný výsledek 12:2 je tak odměnou nejen za dnešní velmi dobrý výkon, ale je to i příjemná tečka za celou letošní sezónou.

 

Luděk Rublič, trenér TJ Kunice:  „před zápasem si hráči vyslechli kritiku za středeční né zrovna vydařené utkání s Velkým Borkem a též za negativní přístup k pátečnímu tréninku. Jsem velmi rád, že si hráči vzali mé slova k srdci a odpověděli jedním z nejlepších výkonů této sezóny. Podle výsledku by se mohlo zdát, že to byl nejslabší soupeř s kterým jsme doposud hráli, ale to v žádném případě není pravda. Ba naopak, jsem přesvědčen o tom, z posledních pěti utkání to byl nejkvalitnější soupeř, ale kluci tentokrát předvedli solidní výkon podpořený vysokou produktivitou a zaslouženě vyhráli. Svým výkonem mě potěšil Jarda Najman, který na rozdíl od předešlých utkání zjednodušil hru ve finální fázi a lépe tak využil svých fotbalových předností a za zmínku stojí i disciplinovaná hra Zdeňka Mlčáka, který se evidentně snažil plnit předzápasové pokyny, což samotné hře výrazně prospělo. Každopádně v tomto utkání si zaslouží pochvalu všichni hráči“

 

Sestava:  Heřmánek J. – Rublič L., Kopta F., Smužanica V. (59‘ Korityák J.), Urban J. – Klíma P., Židlík V. (68‘ Maršoun L.), Mlčák Z. – Boháč J., Zadražil A. (59‘ Voldřich F.), Najman J.

 

Góly: 4x Najman J., 3x  Zadražil A., Rublič L., Boháč J., Židlík V., Voldřich F., Maršoun L.;

Asistence: 2x Najman, 2x Rublič L., 2x Mlčák Z., Urban J., Boháč J., Zadražil A., Maršoun L., Kopta F.

ŽK: --

Rozhodčí: Chrudimský J. – Soběslav J., Podaný M.

 

Foto ze zápasu

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem